OCS wordt een intrinsiek onderdeel van het dna van PlasticsEurope

PlasticsEurope, de pan-Europese handelsvereniging die kunststofproducenten vertegenwoordigt, lanceerde vandaag haar jaarlijkse voortgangsrapport Operation Clean Sweep® (OCS) waarin de balans wordt opgemaakt van de vorderingen die onze leden hebben gemaakt samen met de waardeketen om het verlies van pellets in elke omgeving te beëindigen.

Bij deze gelegenheid heeft PlasticsEurope zijn actieplan onthuld voor de ontwikkeling van het allereerste certificeringsprogramma voor nul pelletverlies tegen 2022. Het zal gemeenschappelijke eisen stellen op basis van de zes pijlers van de OCS-belofte die regelmatig zullen worden gecontroleerd door geaccrediteerde derde partijen. Op deze manier zal het de kunststofindustrie en de hele waardeketen van pelletsbehandelaars in staat stellen om op transparante wijze haar inspanningen te tonen waarmee zij concrete maatregelen implementeren om pelletverlies in het milieu te voorkomen. Het doel is om in 2025 alle bij PlasticsEurope aangesloten bedrijven extern te laten auditen. Het volledige rapport is hier beschikbaar en te vinden op www.opcleansweep.eu en www.plasticseurope.org.

Verdere activiteiten ter ondersteuning van de strijd tegen zwerfvuil op zee zijn te vinden op www.marinelittersolutions.org.