Dr. Markus Steilemann wordt de nieuwe president van PlasticsEurope

Brussel, 25 Juni 2020

PlasticsEurope, de pan-Europese brancheorganisatie die kunststofproducenten vertegenwoordigt, kondigde vandaag de benoeming aan van Dr. Markus Steilemann, Chief Executive Officer (CEO) van Covestro, als president, met onmiddellijke ingang. Hij volgt Javier Constante op, die onlangs president werd van Dow Latijns-Amerika. In deze nieuwe rol zal Dr. Steilemann de associatie en de gedeelde visie van haar lidmaatschappen voor meer circulariteit en duurzaamheid in de hele branche voortstuwen.
 

Dr. Steilemann prees zijn voorganger voor zijn instrumentele rol bij het toezicht op de reorganisatie van PlasticsEurope, het versnellen van de inspanningen van zijn leden om de circulariteitsdoelstellingen van onze Voluntary Commitment na te streven en hartstochtelijk te pleiten voor het tegengaan van het verlies van pellets in het milieu.
 

Javier Constante, president van Dow Latijns-Amerika, zei: “Ik ben verheugd dat Markus is aangesteld in deze sleutelrol. Vooral in deze uitdagende tijden heeft de industrie een visionair en een bekwame leider als Markus nodig om een echt duurzame toekomst te creëren. Met Markus aan het roer geloof ik dat PlasticsEurope goed is opgezet om het verhaal te vertellen van de circulariteitstransitie van de industrie.”

Dr. Markus Steilemann, de nieuwe president van PlasticsEurope zei: “In het licht van de huidige wereldwijde uitdagingen is de kunststofindustrie absoluut cruciaal om een echt duurzame toekomst op te bouwen en de circulaire economie tot het nieuwe wereldwijde leidende principe te maken. Het gebruik van afgedankte materialen en afval als grondstof voor nieuwe producten en het verbeteren van de circulaire vorm van plastic in alle toepassingen versterken ook het concurrentievermogen en de waardecreatie van onze industrie. Onze leden zijn al aan deze transformatieve reis begonnen en ik kijk er erg naar uit om met alle stakeholders over waardecycli te blijven werken om het samen te realiseren.”

Dr. Markus Steilemann is sinds juni 2018 Chief Executive Officer van Covestro. Hij begon zijn carrière bij de Bayer Group in 1999 en vanaf 2008 bekleedde hij verschillende managementfuncties in de business unit Polycarbonates bij Bayer MaterialScience, het voorgangerbedrijf van Covestro. Van 2013 tot 2015 leidde hij het wereldwijde hoofdkantoor van de eenheid in China. Hij trad in 2015 toe tot de raad van bestuur van Covestro in Duitsland en was verantwoordelijk voor innovatie. Naast deze rol werd hij het volgende jaar hoofd van de business unit Polyurethanes. In 2017 werd hij Chief Commercial Officer, verantwoordelijk voor alle drie de bedrijfsonderdelen, waaronder innovatie, marketing en verkoop. Dr. Steilemann werd geboren in Duitsland in 1970 en studeerde af met een doctoraat in de scheikunde aan de RWTH Aachen University.

Pers Contact
PlasticsEurope Nederland
Josepha van Kollenburg
Communicatie Manager
Tel: +31 (0) 652 82 35 18
josepha.vankollenburg@plasticseurope.org