31 Europese brancheorganisaties dringen bij EU aan op spoedig adopteren van regels voor berekenen aandeel chemisch recyclaat in plastics

Producenten, verwerkers en fabrikanten van plastic producten en verpakkingen in alle sectoren, zoeken naarstig naar opties om de beschikbaarheid en toepassing van gerecycled plastic fors op te kunnen schroeven.

Hoewel mechanische recycling de hoofdroute voor recycling is en blijft, zijn meer investeringen nodig in alle technologieën die hieraan bijdragen. Eerst en vooral in chemische recycling, waarmee plastic afval dat nu ongeschikt is voor mechanische recycling beschikbaar komt als grondstof voor nieuwe plastics.

Het succesvol ontwikkelen en opschalen van chemische recycling vergt dringend een intensivering van investeringen in de technologie. Dit is waarom 31 brancheorganisaties in een gezamenlijke brief de Europese Commissie en de lidstaten hebben opgeroepen nog in 2023 geharmoniseerde regels aan te nemen voor het berekenen van gerecyclede content via massabalans.       

Meer informatie en achtergrond over chemische recycling en massabalans is te vinden op deze pagina van Plastics Europe:

31 European associations urge the EU to adopt rules to calculate chemically recycled content in plastics • Plastics Europe