Terugblik verkiezingsdebat plastics in de circulaire economie

Zes kandidaat-Kamerleden, drie stellingen, drie publiekspolls en een hoofdrol voor plastics. Dat waren de ingrediënten van het inspirerende online verkiezingsdebat dat NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland op 16 februari organiseerden. 

Suzanne Kröger (GroenLinks), Agnes Mulder (CDA), Fenna Feenstra (SP), Hugo Bellaart (VVD), Joris Thijssen (PvdA) en Romke de Jong (D66) gingen onder leiding van gespreksleider Thomas Truijens van Publieke Zaken met elkaar in debat over de rol van plastics in de circulaire economie. En ondanks de verschillende politieke kleuren, was er op dit thema veel eensgezindheid over de rol van de overheid en de industrie richting een circulair 2050.

De organisatoren kijken terug op een zeer informatief debat voor de hele kunststofketen. De politiek streeft naar minder plastic producten, een vergaande stroomlijning van het aanbod aan plastics, en een drastische verhoging van de inzet van recyclaat. Uitdagingen genoeg dus. Maar als de aanpak helder en stabiel is, dan is er voor het bedrijfsleven voldoende perspectief om dit samen met de politiek op te pakken.

Alle informatie over het debat hebben we bij elkaar gezet op een aparte pagina. Klik hier en ga er direct naartoe

U kunt het debat terugkijken en een uitgebreid verslag lezen, de antwoorden op de vragen inzien en inzicht krijgt in de uitslagen van de drie publiekspolls. 

Bronnen: Webpagina met alle downloads van het verkiezingsdebat