Publicatie e-paper chemische recycling

Introductie van chemische recycling: Plastic afval wordt een waardevolle hulpbron

Nu chemische recycling op het punt van doorbreken staat, komen de ambities voor hergebruik van plastic eindelijk binnen handbereik. Het belangrijke voordeel van deze nieuwe methode is namelijk dat je aanzienlijk meer gemengde en vervuilde plasticstromen kunt verwerken. “Met chemische recycling komt een eindproduct beschikbaar dat een prima basismateriaal oplevert voor het opnieuw produceren van hoogwaardig plastic”, zegt een enthousiaste directeur Theo Stijnen van PlasticsEurope Netherlands, de belangenvereniging van de kunststof-producenten..

Gebaseerd op een position paper van Cefic (De European Chemical Industry Council) over Chemische Recycling heeft PlasticsEurope Netherlands een E-paper in het Nederlands opgesteld met need to know-informatie over chemische recycling in Nederland. De paper is bedoeld voor geïnteresseerden die zich willen laten informeren over de achtergronden en actualiteit omtrent chemische recycling en de nieuwe kansen voor hergebruik van plastic. Ook worden diverse initiatieven belicht. Via deze link is de paper gratis beschikbaar. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Directeur PlasticsEurope Nederland Theo Stijnen: theo.stijnen@plasticseurope.org