In memoriam Dr. Rüdiger Baunemann

Ontzettend geschokt en verdrietig informeren wij u vanuit PlasticsEurope dat Dr. Rüdiger Baunemann, Director van PlasticsEurope Duitsland e.V., op 17 april 2020 onverwachts is overleden. 

Dr. Baunemann leidde PlasticsEurope Duitsland e.V. sinds 2011 en was als zodanig verantwoordelijk voor zowel de Duitse vestiging als de Central Region van PlasticsEurope. In deze rol was hij behulpzaam bij het ontwikkelen en ondersteunen van de pan-Europese aanpak vana deze vereniging. Met zijn wetenschappelijke achtergrond werd hij een vooraanstaand expert op het gebied van verschillende kunststofonderwerpen, waaronder standaardisatie, een complex onderwerp dat hem na aan het hart lag. 

Met zijn overlijden verliezen we een sterke stem en ambassadeur van kunststoffen, een gewaardeerde en zeer competente leider van zijn team, waaraan hij bijzonder toegewijd was, evenals een persoonlijkheid die werd gekenmerkt door authenticiteit, menselijkheid, openheid en respect. 

Met veel genoegen herinneren wij ons zijn gepassioneerde inzet voor de kunststofindustrie, die we allemaal konden bewonderen op de K Fair in oktober 2019. Tijdens dergelijke evenementen werd zijn vurigheid zichtbaar, waarmee hij van gedachten wisselde met politici, vertegenwoordigers van de industrie, journalisten, NGO’s en andere belanghebbenden. 

Zijn plotseling overlijden maakt ons allemaal diep bedroefd. Hij zal enorm worden gemist. 

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en alle familieleden dicht bij hem.