Plastics Europe onthult de volgende stap in haar transformatietraject

Duurzaamheid centraal

Den Haag, 25 oktober 2021

Plastics Europe, de pan-Europese vereniging van kunststofproducenten, onthult vandaag een nieuwe visuele identiteit en website waarin duurzaamheid centraal staat. Dit weerspiegelt de fundamentele veranderingen die plaatsvinden binnen zowel de industrie als Plastics Europe.

Plastic is een belangrijk materiaal om innovatie mogelijk te maken en ons te helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en klimaatverandering aan te pakken. Maar plastic afval in het milieu is onaanvaardbaar. Daarom vergroten we onze inspanningen om plastic afval te verminderen, stimuleren we hergebruik en vergroten we de gescheiden inzameling en recycling van plastic afval, en versnellen we de transitie naar een circulaire economie.

In een korte video die vandaag de lancering van een nieuwe visuele identiteit en website voor de vereniging aankondigt, zegt Plastics Europe Managing Director Virginia Janssens: “Als industrie moeten we evolueren en ons aanpassen. We moeten het plasticafvalprobleem direct aanpakken door plastic te produceren in een koolstofarme circulaire economie en het duurzame gebruik ervan te versterken en door de waarde van plasticafval als hulpbron in deze nieuwe economie te erkennen.”

Dit laatste nieuws volgt op de recente oproep van Plastics Europe voor een verplichte doelstelling van een aandeel van 30% recyclaat in plastic verpakkingen in 2030 en de aankondiging van meer dan € 7 miljard aan geplande investeringen in chemische recycling door Europese kunststoffabrikanten tot 2030 – en verdere veranderingen aanstaande.

Virginia Janssens voegt hieraan toe: “Onze inzet als industrie is om ons onophoudelijk te concentreren op het waarborgen dat kunststoffen de door de samenleving gewaardeerde voordelen mogelijk blijven maken en opleveren, terwijl we hun ecologische voetafdruk minimaliseren. Dit omvat het ondersteunen van de Green Deal en klimaatneutraliteitsambities van de Europese Unie, en het Klimaatakkoord van Parijs – onze collectieve blauwdruk voor het versnellen van de transformatie naar een duurzamer Europa. We zijn vastbesloten om langdurige positieve verandering door te voeren.”

“Plastic Europe. Een duurzame toekomst mogelijk maken.” is het doel en de strategische doelstelling van onze industrie”, zegt Markus Steilemann, president van Plastics Europe. “We willen een katalysator zijn voor verandering, binnen de kunststofindustrie, maar ook door actiever samen te werken met onze waardeketenpartners en beleidsmakers, om de ontwikkeling van duurzame oplossingen te versnellen en een meer ondersteunend beleid en regelgevingsklimaat te creëren.”

Als visuele uitdrukking van het nieuwe doel van Plastics Europe is een nieuwe merkidentiteit ontwikkeld. “Gebouwd op openheid, samenwerking, vertrouwen en innovatie, symboliseert het logo verschillende entiteiten die samenkomen om een dynamische kern te vormen, die een duurzame toekomst mogelijk maakt.” voegt Virginia Janssens toe.

De nieuwe identiteit en video-aankondiging die de onthulling markeert, zijn te zien op de website van Plastics Europe plasticseurope.org, die vandaag opnieuw werd gelanceerd.